Agenda

Bij eLe doen we aan lekker eten en drinken, maar ook aan muziek met een warm hart en aan allerlei andere culturele evenementen. Natuurlijk vragen we voor live muziek geen entree, maar we gaan dan wel met de pet rond voor de artiesten. Namens hen alvast hartelijk dank voor je bijdrage. So bring some cash, please!

Lijkt het je trouwens wat om zelf een keer bij eLe op te treden? Stuur dan een mailtje naar musica@eletapas.nl!

Za 7 september om 20:00 uur: ChiCo Quantic@

The ChiCo Quantic@ Hispanic American band, formed in The Netherlands, combines their own songs with international hits of songs in Spanish. Among other rhythms such as Latin rock, cumbia and reggae, they give life to a show that transcends the borders of language through musical interpretation and vibration.

Do 12 september vanaf 20:00 uur: Special night at Ele!

Thursday night – meet your friends at eLe Tapas in the city center of Utrecht at one of the most beautiful canals of the Netherlands.
Special atmosphere and special prices! Welcome!

Vr 13 september om 20:00 uur: Quatre Vins (dit concert is helaas geannuleerd wegens ziekte!). In plaats ervan: Fermin Miranda in concert!

Fermin Miranda Caceres zingt met passie, hij legt zijn ziel in elk lied. Fermin is de ziel van Ele.


Zo 15 september – UITFEEST UTRECHT

Om 15:00 uur: Caroline in’t Veld in gypsy stijl

Caroline in’t Veld en haar accordeon blijven het publiek altijd verrassen. De veelzijdige kunstenaar staat bekend om het gemak waarmee ze voortdurend nieuwe genres muziek de kleinkunst binnen brengt. Ze werkt samen met dichters, rappers, rifbands en tangosalons. Laat zich inspireren door modeontwerpers en dj’s.
Haar album “Vals Paradijs” werd met lovende woorden ontvangen door de vakpers. De release van het album was het muzikale nieuwjaarsprogramma van haar thuisprovincie Flevoland. EO TV besteedde een documentaire aan haar bijzondere leven en werk.
Voor Ele’s podium heeft ze voor de gelegenheid een speciale set liedjes samengesteld. Met begeleider Bram van Es, gypsy/folk specialist op gitaar, kruipt ze met Nederlandstalig werk dichter naar de Spaanse muzikale grenzen dan ooit tevoren.

Om 17:00 uur:  Quinteto Pa’ Gozar

‘Pa’ Gozar’ betekent ‘om te genieten’ en dat is het. Het Almeerse ‘Quinteto Pa’ Gozar’ maakt muziek om van te genieten. Kleinschalig, akoestisch, puur, emotioneel en swingend. Het repertoire bestaat uit een jazzy mix van salsa, son, Venezolaanse joropo en Braziliaanse klassiekers. Denk aan Jobim, Joao Gilberto, Rubén Blades, maar ook Lilia Vera en Joe Sample.
Line up:
Zang en handpercussie – Astrid ‘La Holandesa’
Contrabas – Sjors Frielink
Gitaar – Wim Klerkx
Percussie – Ernesto Pandeiro
Saxofoon – Jacco Reijnhoudt
Astrid ‘la Holandesa’ zong als professional in diverse internationale salsa en Latin Jazz bands in Zuid Amerika en Europa (o.a. Gerardo Rosales, Samba Salad, Close Act). Ze heeft gereisd in Cuba, Dominicaanse Republiek en Venezuela om zich de son, salsa en het Venezolaanse genre eigen te maken. Met Gerardo Rosales heeft ze verschillende cd’s opgenomen en op gerenommeerde festivals gespeeld zoals o.a. het North Sea Jazz, Hoogstraaten en Toros y Salsa in Dax.
Wim Klerkx studeerde klassiek gitaar en compositie aan het conservatorium van Maastricht. Hij verzorgt concerten als solist en als begeleider, deed studiowerk, componeerde en arrangeerde, maar heeft zich ook toegelegd op jazz en de rijkdom van de Braziliaanse muziek.
Sjors Frielink was de oprichter en basgitarist van de Amsterdamse salsaband ‘Sofrito na’ mas’ en is nu overgestapt op de contrabas. Hij is onder meer opgeleid door Leslie Lopez (Cubop City Bigband, New Cool Collective).
Ernesto Pandeiro heeft zich gespecialiseerd in Braziliaans slagwerk en dan met name de veelzijdige Pandeiro, een Braziliaanse variant van de tamboerijn. Hij reisde er speciaal voor naar Brazilië. Maar de salsa, son, merengue, cumbia en Surinaamse Kaseko zijn hem ook niet vreemd. Ernesto heeft gespeeld met o.a. Trio Tamicos, Queso Costeño, Corazón, Bruning Band, Kookaburra en zijn eigen groep Batucada Amsterdam.
Jacco Reijnhoudt heeft als saxofonist workshops gevolgd op o.a. het conservatorium van Amsterdam en veel masterclasses gevolgd bij verschillende bekende Amerikaanse topsaxofonisten zoals Chris Potter en Branford Marsalis.
Hij heeft o.a. optredens gedaan met trompettist Eric Vloeimans en toetsenist/componist Martin Fondse. Daarnaast in het buitenland getoerd, meerdere keren live tijdens radio-uitzendingen gespeeld en studiowerk gedaan.
Contact: Astrid Pulles
M: 06-48159979
E: info@astridpulles.nl

Vr 20 september om 20:00 uur: Liam Pek

In a studio in Toronto, solo artist Liam Pek works to unite modern music lovers all around the world. Wandering through the psychedelic and dream pop era of artistic rock music and traveling abroad to France, Germany, Hungary, the Netherlands, America and Canada, Liam Pek revives a daydreamer’s perspective by breaking the borders of this day and age.
Inspired by historical figures like The Beach Boys, Pink Floyd, The Beatles, The Zombies and Crosby, Stills, Nash and Young, he writes, records and produces timeless and narrative music.
Raw, exciting, and powerful would be the only way to sum up the much awaited arrival of Liam Pek onto the music scene.

Zo 22 september om 12:00 uur: Always Summer in Venezuela

Na de zomervakantie zijn de summer vibes nog lang niet voorbij, want in Ele Tapas gaat het vakantiegevoel gewoon verder!
Na twee geslaagde evenementen zijn we terug met een nieuw evenement! Kom 22 september 2019 langs bij dit goede doelen evenement voor Venezuela. Geniet van Venezolaans eten, salsa dansworkshops en Latin live muziek! Kom dansen, eten en doneer 🤗
Alle opbrengsten gaan naar een project in Venezuela dat kinderen uit arme gezinnen voorziet van medicijnen, tandartsbezoeken, eten en leuke activiteiten.
Kort gezegd: Zet je vakantie voort in Venezolaanse sferen voor Venezuela.💃💛
Let op: contant betalen 🙂
FOLLOW US ON INSTAGRAM @thenetherlandsforvenezuela

Vr 27 september om 20:00 uur: Theresa y Timen

Theresa y Timen, een muzikaal duo dat onvervalste Spaanse flamencomuziek ten gehore brengt. Terwijl Theresa haar zuivere stem laat horen, wordt ze begeleid door prachtig gitaarspel van Timen. In gevoelig samenspel brengen ze een gevarieerd programma van de diverse flamencostijlen en delen ze hun meest geliefde liederen. Naast hun eigen interpretatie van populaire flamenconummers, zullen ze je ook laten kennismaken met bijzondere stukken – onbekend bij het grote publiek. Ze nodigen uit om te luisteren naar o.a. canciones por bulerías, swingende tangos, intense peteneras en dansbare sevillanas & rumbas.
Theresa is al van kleins af aan met muziek bezig en heeft op latere leeftijd haar echte passie gevonden: flamenco! Na een aantal jaren dansen heeft ze zich op de zang gestort; met haar vlotte en krachtige stem brengt ze de intensiteit van deze muziek naar boven.
Timen is een gepassioneerde flamencogitarist met veel ervaring in het muzikaal begeleiden van dans en zang. Zijn spel is sterk en dynamisch; met rust en toewijding weet hij elk stuk tot een levendig geheel te brengen.

Za 28 september om 20:00 uur: Special event – María Cortés ‘La Granaina’

Na 10 jaar is María Cortés weer in Utrecht! Met de bijzondere show ‘La voz libre’ (de vrije stem), een muzikale reis van flamenco naar Latijns-Amerikaanse ritmes, via bolero, tango en milonga.
Met gitarist Vicente José Santiago. Olé!

Entree: pay what you like (cash!)

Vr 4 oktober om 20:00 uur: ChiCo Quántic@

The ChiCo Quantic@ Hispanic American band, formed in The Netherlands, combines their own songs with international hits of songs in Spanish. Among other rhythms such as Latin rock, cumbia and reggae, they give life to a show that transcends the borders of language through musical interpretation and vibration.

Vr 11 oktober om 20:00 uur: Simone en André – flamenco!

Simone komt uit Oosterhout (NBr). Ze heeft van origine Zeeuws bloed. In Zeeland hebben de Spanjaarden het langst gezeten tijdens de 80 jarige oorlog, wellicht is er wat Spaans bloed ‘achter gebleven’. Haar liefde voor de Spaanse cultuur en de Flamenco heeft zich al ontwikkelt op 6-jarige leeftijd door een Nederlands/Spaans kinderliedje. De Spaanse taal zat vanaf dat moment in haar lichaam verankerd. Niet lang daarna kwam de liefde voor de Flamencodans. Vanaf haar 24e jaar is zij zelf de dans gaan beoefenen in Breda en heeft daar bij verschillende dansscholen gedanst. Ze heeft dit 15 jaar gedaan. Daarna heeft ze het accent verlegd naar de zang. Simone heeft 4 jaar bij het Flamenco koor gezongen, dit o.l.v. Antje Herber. Tijdens deze periode hebben André en Simone elkaar leren kennen en delen nu de passie voor de Flamenco- muziek.
André is een rasechte Amsterdammer met Spaanse allure. Zijn liefde voor flamenco ontwikkelde zich vanuit de klassieke Spaanse muziek op het moment dat hij Asturias van Isaac Albéniz hoorde spelen. Hij volgde lessen bij Paco Peña, Erik Vaarzon Morel, Adrian Elissen en Wil Lambregts. André heeft zich vooral toegelegd op het begeleiden van de zang, maar begeleidt ook de dans. Zijn kracht zit hem in het zich in dienst stellen hiervan. André speelt flamenco puur, sober, doeltreffend en met veel passie. Dit is zoals hij Flamenco zou willen typeren: “Flamenco probeert de diepte uit te drukken van opgewektheid en droefenis, leven en dood, roem en ontgoocheling en verdriet dat plotseling kan omslaan. Flamenco verlangt iets van de toeschouwer: het niet alles rationeel willen begrijpen, en de onvoorwaardelijke affectieve overgave. Voor de Andalusiër is flamenco een middel tot bevrijding.

Vr 18 oktober om 20:00 uur: Fermin Miranda y amigos

Fermin Miranda Caceres zingt met passie, hij legt zijn ziel in elk lied. Fermin is de ziel van Ele. Vanavond treedt hij op met zijn vrienden.

 


Vr 25 oktober om 20:00 uur: conAlma

De kunst van expressie en gevoel laat twee zielen samen vibreren op het podium. Broer en zus, twee stemmen en een gitaar verenigd door een passie. Van Spanje tot Nederland zingen zij met ziel van flamenco, reggaepop tot Catalaanse rumba.