Agenda

Bij eLe doen we aan lekker eten en drinken, maar ook aan muziek met een warm hart en aan allerlei andere culturele evenementen. Natuurlijk vragen we daar geen entree voor, maar we gaan tijdens optredens wel met de pet rond voor de artiesten. Namens hen alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

Lijkt het je trouwens wat om zelf een keer bij eLe op te treden? Stuur dan even een mailtje naar musica@eletapas.nl!

2 december om 18:00 uur: Camaleón

Zanger Alberto Alaejos Garcia en flamencogitarist Tim Van de Brug komen naar Ele met een mix van Zuid-Spaanse flamenco en intieme, akoestische Spaanse songs. Met hun groep Camaleón maakten zij dit jaar en vorig jaar zomer een tournee door Spanje. Ze gaven concerten o.a. in Albacete, La Manga del Mar Menor, Tarifa en op het festival Flamenco de la Isla in San Fernando (Cádiz). Muziek van o.a. Serrat, Sílvia Pérez Cruz, Paco de Lucía, Los Delinqüentes en Silvio Rodríguez.
Alberto Alaejos García (zang en akoestisch gitaar) groeide op in Albacete, Castilla-La Mancha, en gaf al op jonge leeftijd recitals van Spaanse folk muziek. Een paar jaar geleden verhuisde hij vanuit Spanje naar Amsterdam om zijn muzikale roots te delen met het Nederlandse publiek.
Tim van de Brug (flamencogitaar) studeerde flamencogitaar bij Eric Vaarzon Morel aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won meerdere nationale gitaarconcoursen en is als docent en bandcoach verbonden aan de Muziekschool Amsterdam.

Live video’s:
www.facebook.com/camaleonmusica/videos/373013826439967/
www.facebook.com/camaleonmusica/videos/321297241611626/

Foto: Iñaki do Campo

Entree: pay what you like (contant!)

6 december om 20:00 uur: Los Habladores! Edición Especial Sinterklaas!

Let’s share together with the funniest group of people in town!… in Spanish!
You don’t need to be a fluent or native speaker…. Just dare to share!
We wait for you at 20hrs ….Free entry!
Nos vemos! Tot dan! 😀

Facebook Group
Instagram page

7 december om 20:00 uur: Arabische buikdans (show &  class)

eLe Tapas invites you to an evening “in the Arabian” with the bellydancer Zaahirah.

Behold, the ancestral call is heard from the far east lands of the Middle East, from the temple of Philae, the temple of the goddess Isis, where, until now known, the origin of this ancient dance, the oriental dance or belly dance, in Arabic “raks / raqs sharki”, the greatest expression of the sacred feminine through dance.
It will be an experience beyond our senses.

Entree: pay what you like (contant!)

9 december om 12:00 uur: Arepas voor Venezuela

Kom warme Venezolaanse arepas eten en dansen (como un latino) voor het goede doel!
Op 9 december wordt in restaurant eLe Tapas een inzamelingsactie gehouden voor slachtoffers van de crisis in Venezuela. De opbrengst gaat naar medicatie voor tehuizen en ziekenhuizen in Venezuela. Dit is belangrijk omdat de toegang tot medicijnen momenteel zeer beperkt is in Venezuela door de economische crisis en inflatie.
Heerlijk Caribisch eten en Latijns-Amerikaanse klanken zullen voor een hete zondag zorgen in de begonnen decembermaand. Dus kom gezellig langs! Eet zoveel arepas, tequeños en dulce de leche als je maar kan en kom je heupen losdraaien op gepassioneerde salsa muziek of een temperament reggeaton nummertje.
Kort gezegd: Een tropische zondag in Venezolaanse sferen voor Venezuela.

Let op: contant betalen 🙂

9 december om 18:00 uur: Valeria Hernández

De Argentijnse mezzosopraan Valeria Hernandez heeft in oktober deelgenomen aan de 11e wereldtop van de tango in Melilla, Spanje. Valeria beschikt over meer dan 30 jaar ervaring en heeft nationale en internationale prijzen gewonnen. Zij zingt niet alleen tango, maar ook bolero en rumba.
Mis het niet!

Entree: ”pay what you like’ (contant!)

11 december om 20:00 uur: Los Habladores! Conversación en Español en Utrecht

Let’s share together with the funniest group of people in town!… in Spanish!
You don’t need to be a fluent or native speaker…. Just dare to share!
We wait for you at 20hrs ….Free entry!
Nos vemos! Tot dan! 😀

Facebook Group
Instagram page

14 december om 20:00 uur: Sambeando

Sambeando is a group composed by Romi Brasil (Rio de Janeiro) Kasper de Waal (NL) and Eugène Ringeling (NL)
Voice, violao, guitar, pandeiro (this Brazilian instrument known internationally, almost the icon of Samba) and other typical instruments such as tambourine and caxixi will be part of this musical night.
In the repertoire you will find songs by Noel Rosa, Nelson Cavaquinho, Ary Barroso.. Sambas of the golden age that is hard to hear nowadays. We’ll put a little outline of xote and baiao directly from the Brazilian northeast.
Sambear and much more than sambar: it is listening, contemplating, dancing and getting carried away by the rhythm of the tropics through every pore.
Let’s sambear?

Entree: pay what you like (contant!)

16 december om 18:00 uur: Fab Two

Het duo FabTwo bestaat uit zangeres Sanne Boomhouwer en gitariste Jessica van de Brug. Sanne en Jessica kennen elkaar van hun middelbare schooltijd, waar zij zo’n 20 jaar geleden voor het eerst samen optraden.
Inmiddels heeft Sanne een internationale zangcarrière in de dance muziek, waarvoor ze regelmatig de wereld over reist en met veel grote namen op het podium staat. Daarnaast speelt ze graag met live muzikanten in kleine intiemere settings en zo is het duo FabTwo ontstaan.
FabTwo zal twee heerlijke akoestische en intieme sets ten gehore brengen bestaande uit voornamelijk pop covers van onder andere London Grammar, Anouk, Kings of Leon en India Arie.

Entree: pay what you like (contant!)

20 december om 20:00 uur: Los Habladores! Edición Especial de Navidad!

Let’s share together with the funniest group of people in town!… in Spanish!
You don’t need to be a fluent or native speaker…. Just dare to share!
We wait for you at 20hrs ….Free entry!
Nos vemos! Tot dan! 😀

Facebook Group
Instagram page

21 december om 20:00 uur: Utrecht canta flamenco!

Geniet mee met deze groep van flamencoliefhebbers die al sinds 2000 samen flamenco beoefent.

Entree: pay what you like (contant!)

 

23 december om 18:00 uur: Zambomba – een muzikaal Zuid-Spaans kerstfeest

In het zuiden van Spanje, komt men bijeen op straat om bij een vuurkorf of gewoon in een kringetje in een peña (flamencoclub) ‘Villancicos’ (kerstliedjes) te zingen, meestal begeleid door gitaar en verschillende (percussie) instrumenten als tamboerijn en belletjes, maar ook nog eenvoudiger, pan en pollepel, vork en anijsfles. Deze manier van kerstliedjes zingen noemt men ‘Zambomba’, naar het oude instrument dat hierbij niet mag ontbreken, de foekepot.

Entree: pay what you like (contant!)

28 december om 20:00 uur: Emma in concert

Emma Schlamilch schrijft al sinds ze 11 is haar eigen muziek. Nu, 8 jaar later, is het tijd om dat aan de wereld te laten zien. Als singer-songwriter met een voorkeur voor gevoelige ballads zingt ze nummers gebaseerd op gebeurtenissen uit haar eigen leven. Alle emoties komen aan bod, van liefde tot haat, en verdriet tot angst.
Laat je meeslepen door haar muziek!

Entree: pay what you like (contant!)

30 december om 18:00 uur: Carmen

Carmen neemt u mee in een verrassende mix van klassiek en diverse andere stijlen muziek. Laat u verrassen en meeslepen in soms ontroerende, soms romantische, grappige of diepgaande verhalen die zij met u deelt in haar songs. Bestaand en soms ook eigen werk.

Entree: pay what you like (contant)