Agenda

Bij eLe doen we aan lekker eten en drinken, maar ook aan muziek met een warm hart en aan allerlei andere culturele evenementen. Natuurlijk vragen we voor live muziek geen entree, maar we gaan dan wel met de pet rond voor de artiesten. Namens hen alvast hartelijk dank voor je bijdrage. So bring some cash, please!

Lijkt het je trouwens wat om zelf een keer bij eLe op te treden? Stuur dan een mailtje naar musica@eletapas.nl!

Vr 4 oktober om 20:00 uur: ChiCo Quántic@

The ChiCo Quantic@ Hispanic American band, formed in The Netherlands, combines their own songs with international hits of songs in Spanish. Among other rhythms such as Latin rock, cumbia and reggae, they give life to a show that transcends the borders of language through musical interpretation and vibration.

Vr 11 oktober om 20:00 uur: Simone en André – flamenco!

Simone komt uit Oosterhout (NBr). Ze heeft van origine Zeeuws bloed. In Zeeland hebben de Spanjaarden het langst gezeten tijdens de 80 jarige oorlog, wellicht is er wat Spaans bloed ‘achter gebleven’. Haar liefde voor de Spaanse cultuur en de Flamenco heeft zich al ontwikkelt op 6-jarige leeftijd door een Nederlands/Spaans kinderliedje. De Spaanse taal zat vanaf dat moment in haar lichaam verankerd. Niet lang daarna kwam de liefde voor de Flamencodans. Vanaf haar 24e jaar is zij zelf de dans gaan beoefenen in Breda en heeft daar bij verschillende dansscholen gedanst. Ze heeft dit 15 jaar gedaan. Daarna heeft ze het accent verlegd naar de zang. Simone heeft 4 jaar bij het Flamenco koor gezongen, dit o.l.v. Antje Herber. Tijdens deze periode hebben André en Simone elkaar leren kennen en delen nu de passie voor de Flamenco- muziek.
André is een rasechte Amsterdammer met Spaanse allure. Zijn liefde voor flamenco ontwikkelde zich vanuit de klassieke Spaanse muziek op het moment dat hij Asturias van Isaac Albéniz hoorde spelen. Hij volgde lessen bij Paco Peña, Erik Vaarzon Morel, Adrian Elissen en Wil Lambregts. André heeft zich vooral toegelegd op het begeleiden van de zang, maar begeleidt ook de dans. Zijn kracht zit hem in het zich in dienst stellen hiervan. André speelt flamenco puur, sober, doeltreffend en met veel passie. Dit is zoals hij Flamenco zou willen typeren: “Flamenco probeert de diepte uit te drukken van opgewektheid en droefenis, leven en dood, roem en ontgoocheling en verdriet dat plotseling kan omslaan. Flamenco verlangt iets van de toeschouwer: het niet alles rationeel willen begrijpen, en de onvoorwaardelijke affectieve overgave. Voor de Andalusiër is flamenco een middel tot bevrijding.

Vr 18 oktober om 20:00 uur: Fermin Miranda y amigos

Fermin Miranda Caceres zingt met passie, hij legt zijn ziel in elk lied. Fermin is de ziel van Ele. Vanavond treedt hij op met zijn vrienden.

 


Vr 25 oktober om 20:00 uur: conAlma

De kunst van expressie en gevoel laat twee zielen samen vibreren op het podium. Broer en zus, twee stemmen en een gitaar verenigd door een passie. Van Spanje tot Nederland zingen zij met ziel van flamenco, reggaepop tot Catalaanse rumba.