Agenda november

Bij eLe doen we aan lekker eten en drinken, maar ook aan muziek met een warm hart en aan allerlei andere culturele evenementen. Natuurlijk vragen we daar geen entree voor, maar we gaan tijdens optredens wel met de pet rond voor de artiesten. Namens hen alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

Lijkt het je trouwens wat om zelf een keer bij eLe op te treden? Stuur dan even een mailtje naar musica@eletapas.nl!

2 november om 20:30 uur: Halloween party

Een keer per jaar kun je komen griezelen bij Ele. Monsters, zombies en spoken van harte welkom bij ons Halloweenfeest!

4 november om 18:00 uur: Elsie en Jessie

Het duo Elsie & Jessie bestaat uit jazzzangeres Elsemieke van Aalst en gitariste Jessica Van de Brug. Zangeres Elsemieke bracht drie jaar geleden haar eerste cd uit. Ze heeft een prachtige gevoelige stem die je raakt in je hart en kan fantastisch improviseren. Ze speelt in veel verschillende formaties en al jaren als duo met gitariste Jessica. Elsie & Jessie treden regelmatig op in cafés, op bruiloften en borrels.

Reken op een avond vol heerlijke sfeermuziek, waaronder veel bossa nova’s en rustige jazzy songs, met een swinging groovy touch.

9 november om 20:00 uur: Chispa

Chispa brengt muziek uit vele windstreken van Latijns-Amerika. Afwisselend in temperament en een mix van bekende, mindere bekende nummers en eigen composities. “Chispa” betekent “Vonk”. En met hun aanstekelijke muziek willen zij een vonk overbrengen op het publiek.

Chispa bestaat uit gitarist en zanger Marco Cevallos uit Ecuador en harpiste Ineke Herstel. Marco was lange tijd het hart was van de groep “Son 5” die op veel festivals swingende muziek bracht. Ineke was lange tijd woonachtig in Venezuela. Daar heeft zij zichzelf helemaal ondergedompeld in de temperamentvolle “música llanera”.

Dit duo staat garant voor een avond vol verrassende en fonkelende muziek.

10 november om 13:00 uur: Fusion

On November 10th we will talk about FUSION, at eLe Tapas Restaurant. Fusion is the process or result of joining two or more things together to form a single entity.

There are all kinds of fusions, but this time we will address the fusion of cultures in immigration.

How does it work? What happens when you leave your country to live abroad? Do you stay the same person when you leave your home to live elsewhere? What happens to you?

And when someone comes to your country to stay, even if not forever, what happens to you, to the environment?

Come and join for interesting conversations and new encounters! You can sign up here: https://bit.ly/2OjuWs2

_________

Op 10 november hebben we het over FUSIE. Fusie is het proces of het resultaat van het samenvoegen van twee of meer dingen om een enkele entiteit te vormen. Er zijn allerlei soorten fusies, maar deze keer bespreken de versmelting van culturen.

Hoe werkt het? Wat gebeurt er wanneer je je land verlaat om in het buitenland te gaan wonen? Blijf je diezelfde persoon wanneer je je land verlaat om elders te wonen? Wat gebeurt er met jou?

Wanneer iemand naar je land komt om te blijven, ook al is het tijdelijk, wat doet dat dan met jou, met de omgeving?

Kom erbij! Je kan je hier aanmelden: https://bit.ly/2OjuWs2

11 november om 18:00 uur: Las Músicas

De muzikanten van Las Músicas hebben één ding gemeen: ze delen een passie voor Spaanse, Portugese en Franse muziek. Het ensemble vertolkt cross-overs tussen klassieke muziek, volksmuziek en bolero’s, met een vleugje jazz. Variërend van ‘romances’ van Federico García Lorca tot muziek uit de jaren 40 en 50, fado en chanson.

Het trio bezingt de liefde, het verlangen en het leven van de gewone mens, op het land en in de kroeg. De muzikanten zijn Elena Fernández Martínez (zang), Els Nieuwenhuijse (altviool) en Florein Coehorst (piano).

Las Músicas staan garant voor een intieme en gepassioneerde sfeer. Het ensemble speelt op feesten, in cafés, op culturele bijeenkomsten en op allerlei kleine podia op locatie.

16 november om 20:00 uur: Abdel in concert

Abdel (Abderrazak Essamani) is in 1985 geboren in Rabat. Als 7-jarige jongen werd hij de hoofdrolspeler in een schoolmusical. 10 jaar later kreeg hij zijn eerste gitaar, van zijn vader.
Abdel groeide op in een hele artistieke wijk van Rabat. Daardoor ontdekte hij een hele eigen inspiratie van muziek: mediterraanse multi-cultuur van Egypte tot Portugal.

Op zijn 22e begon Abdel zijn carrière als professionele musicus in de luxe Marokkaanse restaurants en hotels. Door met veel beroemde artiesten te werken kon hij zijn eigen muziekstijl verder ontwikkelen.

18 november om 18:00 uur: Caroline In’t Veld + band

Crowdfunding! Caroline In’t Veld en haar band nemen een nieuw album op. Superspannend of dat allemaal lukt. De maand november spelen ze om het nieuwe album te bekostigen. In eLe gaan we met de pet voor ze rond: geef zoveel als je wilt en kunt missen.

Het nieuwe album “Vals Paradijs” bestaat uit 12 nieuwe Nederlandstalige liedjes waarin de teksten los van de muziek op literair niveau niet misstaan in je boekenkast. Van de 100 gulden prent van Rembrandt tot de laat-middeleeuwse schilder Hieronimus Bosch komen voorbij.

In’t Veld geeft blijk van een hedendaagse frisse kijk op kunst zonder moeilijke woorden. Met haar band vertaalt ze de intellectuele thema’s naar verrassende liedjes en lekker pakkende ritmes. Zo weet ze een breed publiek voor zich te winnen. Natuurlijk speelt haar accordeon ook op dit album een rol van betekenis. In’t Veld kiest echter nooit voor de gebaande paden. Ze wervelt met haar band met alle gemak langs de genres van Latin tot blues. Ze neemt je mee naar een eigenzinnige muzikale wereld die je raakt en verwondert. “Vals Paradijs” is een ambachtelijk geschreven album. Het bevat liedjes die nog lang in je hoofd naklinken dankzij de sterke arrangementen en haar karakteristieke warme stem.

In Restaurant Ele speelt Caroline met de volledige vaste bezetting van de band: Johan Fransen op gitaar, Joost van den Akker op (contra)bas en John Kakiay op percussie.

Voor informatie
Caroline In’t Veld
06 54646884

23 november om 20:00 uur: Latino Mood

Vier enthousiaste muzikanten gaan de uitdaging aan van de Afro-Latin Jazz muziek. Zij spelen stukken van o.a. Mongo Santamaría, Paquito D’ Rivera, Carlos Jobin, Dizzy Gillespie, enz.

 

Peter Huber: piano
Ron Vonk: contrabas
Annes Diemont: percussie
Arturo Escalante: Sax

Arturo Escalante
06 275 00431

AEBprod videomaker
Videomaker U in de Wijk
Videomaker Ondieptv

www.youtube.com/aebprod
www.ondieptv.nl
www.youtube.com/arturotepetl
www.mangomusic.nl

25 november om 18:00 uur: Cuarentuna de Holanda

De Cuarentuna de Holanda zijn een graag geziene gast in Ele. Als troubadours van de liefde waren zij de begeleiders van de ‘In de ban van de man’ parade en tijdens de battle ‘Mujeres vs Hombres’ hebben zij met hun romantische muziek hartstochtelijk gestreden op de werf bij Ele.

Zondag 25 november is Catharina’s naamdag en door de VN uitgeroepen tot Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Dan begeleiden de Cuarentuna de Holanda de ‘Catharina danst! parade’. Met hun fantastische energie spelen zij daarna door in eLe.

www.cuarentuna.nl

30 november om 20:00 uur: Fermin Miranda Caceres y amigos

Fermin Miranda Caceres zingt met passie, hij legt zijn ziel in elk lied. Fermin is de ziel van eLe.